Marilyn Monroe-munca din spatele genialei actrițe

„Imperfecțiunea este frumusețe, nebunia este geniu și e bine să fii absolut ridicol decât absolut ridicol decât absolut plictisitor”

-Marilyn Monroe

Norma Jean


Toată lumea a auzit de Marilyn Monroe măcar o dată, o acriță și femeie de succes, însă puțini cunosc faptul că începuturile ei au fost modeste. La început ea era Norma Jean. A trecut de la o familie adoptivă la alta. Mama sa pendula între instituțiile psihologice și casă. Viitoarea Marilyn Monroe a fost pusă în fața situației de a se căsători sau a merge înapoi la orfelinat la frageda vârstă de 16 ani.

Camera a iubit-o de la prima vedere

Norocul începe să îi surâdă când un jurnalist militar vrea să documenteze eforturile depuse de femei pentru a ajuta pe timp de război. În acea vreme, ea începuse să lucreze la o fabrică unde pulveriza soluție anti-fugnitivă pentru piese de avioane, soțul ei luptând în cel de-al doilea Război Mondial. Fotograful i-a remarcat imediat potențialul de model. Ea ajunge să lucreze la o agenție de modelling. Astfel, i-a atras atenția căutătorului de talente Ben Lyon, care i-a observat talentul și flerul pe care îl are în fața camerei. El i-a oferit șansa de a-și arăta talentul în fața celor de la 20th Century Fox pentru un contract de 6 luni. Tot în această perioadă i-a fost dat numele Marilyn după actrița Marilyn Muller și i-a fost sugerat numele de fată al mamei sale, Monroe, ca nume de familie. Astfel Norma Jeane Baker la numai 20 de ani devine “Marilyn Monroe”.

Important este să înveți ceva din fiecare experiență

Deși trecând acest test, ea nu a reușit să obțină niciun rol în acea perioadă. Cu toate acestea, a învățat lucruri utile pentru viitorul ei cum ar fi arta machiajului, costumelor, actorie și dans. Nu s-a oprit la acestea, deprinzând și detalii tehnice din spatele acestei industrii cum ar fi iluminarea scenică.

Concedieri peste concedieri

După 6 luni, Fox a decis reînnoirea contractului, însă nu a primit decât roluri secundare. Filmele au fost adevărate eșecuri pentru Fox datorită încasărilor slabe. Cu aceste rezultate lipsite de succes, contractul nu a mai fost reînnoit. Reîntorcându-se la modelling, a început să își extindă rețeaua de cunoștințe . Astfel, în 1948, a avut o colaborare în Columbia Pictures. Aici a apărut într-un musical ce nu a avut nici de această dată succes. Repetarea eșecului a dus la rezilierea contractului și automat, la concedierea ei.

Ce înseamnă să nu renunți la visele tale

Mai târziu, deși o altă companie, MGM, i-a refuzat o colaborare, aceasta nu renunță la visul acesta. În cele din urmă, face cunoștință cu vice-președintele Fox ce i-a recunoscut potențialul și a crezut în talentul ei. Vice-președintele a reușit să îi mai obțină o colaborare cu Fox, dar actrița a primit din nou roluri secundare. Cu toate acestea, spectatorii au recunoscut-o , iar ea a început să primească mai multe scrisori de admirație decât majoritatea actorilor celebri ai timpului.

Cu susținere sau fără…

…a obținut însfârșit un rol principal, dar criticii au avut la început rezerve în a-i recunoaște abilitățile dramaturgice. Filmul ,,Niagara” i-a adus talentele la adevărata valoare și în ochii publicului, dar și în a criticilor neîncrezători ce au recunoscut magnetismul pe care îl are în fața camerei. De aici, cariera ei a început să strălucească, urmând multe alte filme de succes.

Încrederea în sine te poate duce pe culmile succesului

A avut o genialitate și frumusețe aparte, știind să și le pună în valoare încă din tinerețe. A ajuns să primească aprecierea Reginei Elisabeta a Regatului Unit la premierea filmului ,,The battle of the River plate”. Ca un extra hint, puțini știu faptul că acestea două aveau aceeași vârstă. Trăind în părți opuse ale globului, talentul lui Marilyn i-a adus această oportunitate.

Cu multe uși închise și merite recunoscute mult mai târziu, ea a continuat să lucreze la cariera sa. Nu contestăm farmecul ei, dar apreciem că a avut încredere în ea și a muncit pentru fiecare realizare a sa. În ciuda dezechilibrelor din copilărie și a neîncrederii primite în tinerețe de la familie, primul soț ce i-a interzis modellingul, dar și din cea a companiilor cinematografice, ea a avut o carieră strălucită.

Pentru ca admirăm genialitatea

,, Diamonds are a girl’s best friend” e următoarea piesă din colecția prin care noi admirăm faptul că deși, pleci de jos, poți ajunge pe culmile succesului prin muncă și încredere suficientă.


Tu ai știut aceste lucruri despre celebra Marilyn Monroe?-spune-ne părerea ta despre celebra actriță în secțiunea de comentarii.

Leave a Comment

Ai uitat produse care te intereseaza in cosul de cumparaturi

Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)

error: Content is protected !!
Scroll to Top
WANT COUPON
Subscribe now to get free discount coupon code. Don't miss out!
    SUBSCRIBE
    I agree with the term and condition